Blogs

Actie videobanden digitaliseren met korting

Nu tijdelijk 5,- korting op het laten digitaliseren van videobanden.

Bezoekafspraak FotoService

Fotoservice
Ondanks sluiting van onze fysieke winkel, kunt u nog altijd gebruik maken van onze fotoservice. Bestellen kan heel eenvoudig via deze link. Het is ook mogelijk om langs te komen. Hiervoor is het wel handig eerst een afspraak te maken. Je kunt hieronder eenvoudig zelf online een afspraak maken.
Ps. Binnen Veenendaal en Rhenen rekenen we geen bezorgkosten.
Foto’s in de afmetingen 10×15 t/m 20×30 zijn meestal de zelfde dag al geprint/bezorgd*
*Ma-Za 9:00 tm 21:00
 
We aren’t able to process your payment. Please, try again.
Dankjewel voor je aanvraag!
Uw bevestigingsnummer:

Fotograferen met een lensball

Fotograferen met een lensball

Wil je leuke creatieve touch aan je foto’s geven, misschien is een lensball dan wel wat voor jou. Super leuk om cadeau te krijgen of om te geven aan iemand die van fotograferen houdt. Ze zijn er in verschillende maten. Het is een glazen bol van hoogwaardige kwaliteits-glas.

Leg de lensball op een stabiele ongegrond en let erop dat het licht mooi in de bol valt. Het is vaak even zoeken vanuit welke houding en of hoogte je het mooiste resultaat krijgt. Teveel licht is niet fijn omdat je dan lichtvlekken krijgt. Je stelt de camera scherp op het beeld dat je in de lensball ziet, dit vergt even wat oefening.

Doordat het beeld dat je in de lensball ziet scherp is en de omgeving onscherp krijg je een mooie scherpte- diepte in de foto. Compositie is heel belangrijk en super leuk om mee aan de slag te gaan.

Fotograferen met lange sluitertijd

Door: Anco van den Berg

Ik ben lid van de fotoclub Camera Obscura in Veenendaal.
Avondfotografie vraagt om een langer sluitertijd en daar heb je een statief voor nodig. Ik zeker, want hoewel ik inmiddels een statief op mijn rolstoel heb gemonteerd, is foto’s maken met een sluitertijd van langer dan 20 seconden bijna onmogelijk omdat de rolstoel door mij beweegt. Omdat het moeilijk is om de camera op een driepoot-statief naast de rolstoel te bedienen, ben ik naar Artifoto in Veenendaal gegaan. Dankzij goed advies heb ik nu driepoot-statief van Velbon VS443, waarbij de midden-kolom horizontaal kan plaatsen waardoor de instellingen van de camera makkelijker te bedienen zijn.

Ik heb het statief vrijwel meteen met mijn foto-maatje Harald Kouseband uitgeprobeerd. 

Ondanks de lange sluitertijd ben ik met mooie scherpe foto’s thuisgekomen.

Tip! Kijk eens op de site van Anco